Monday, July 19, 2010

Adik - for adoption






Salam and good morning everyone,
I know I have been neglecting my responsibility as a cat-fan blogger. But honestly, I have been and am still very very very busy completing my thesis that I couldn't find the time to really sit and type my thoughts in this blog.

However, today, is a different case. This is an emergency.

Everybody, I would like you to meet Adik, a one month old very cute and playful kitten that was found by my friend near a bus stop, last week. She is one very very very cute and adorable kitten (Tak tipu punya cuteness;p). Her fur is gray in color (macam gray wolf) and this means that she is going to be a beautiful cat once she has grown up:) Sekarang, Adik berada dalam jagaan saya dan kawan-kawan di hostel, di UIA. And we are not allowed to keep pets in our hostel.

Therefore, I would like to ask if anybody would like to adopt Adik. For FREE!! I hope that person will be a responsible person who could give all the tender loving care that Adik needs. She is still very small kitten with no mother or siblings.. so, hope that the person could give her careful and close attention and lots of love!;)

I repeat, Adik for Adoption!! For FREE!! If you are interested, please leave your comment at the comment box of this entry. Thank you! :)

14 comments:

meowwmania said...

wahhh Adik so cute lorrr.........

syazyan said...

u bela jek...
comey sgt r kucheng tuh...

Anonymous said...

I would like to adopt the kitten, my mobile is 0122800149. Pls sms only. Thanks.

Fara said...

to meowmania and syazyan,
Adik mmg sgt2 lah kiuttt! sgt rare;) tp xboleh bela..coz sy dok hostel. and kt rumah, baru jer bwk blk kucg baru minggu lps..huhu

to anonymous,
sir/mam..ok, i'll contact u and ask u several details later k. right now, i have a class to attend. i'll contact u after my class. tq..

Fara; said...

to anonymous,
sir/ms./ma'am,
i've sent u several messages and even tried calling u..but there's no reply. could u pls reply my message as soon as possible and state whether u're still interested or not interested anymore to adopt this kitty..probably by noon today (sunday). cause if u're not interested anymore, i could at least ask or advertise her to other people who are willing to adopt her. and i need to settle her adoption process as soon as possible. tq.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Nak tanya, Adik nih masih available ke? i wish i could adopt her....

but you tau la, staying with family, kena mintak kebenaran yang lain dulu... sebelum tu tanya dulu if Adik available tak.

ape2 hal, just email me ye, abuldotcom@yahoo.com.

tq.(balas kat sini pun tak pe, your blog is one of my favorite blog, dah bookmarked pun, memang selalu bukak, hehehehe)

izawati ahmad said...

hi,

available lagi ke adik ni? sangat comel!
i wish i could adopt her tapi sudah ramai kucing di rumah.

let me help you promote her in my blog and facebook ok dear?

harap-harap dia dapat caretaker yang baik.

Fara; said...

Sorry everybody, lambat reply.

to anonymous,
setakat ni, secara formalnye, Adik ni masih tak di 'adopt' org. tapi secara tak formal nya, ade sorg abang ni, kate teringin nak adopt. tapi die pun macam u jugak, nak tanye anak-anak and family die dulu. so, saya rase,sy tengok jelah, rezeki Adik ni kat mana:) insyaAllah ade..die ni comel sgt2;p

And thank u for reading my blog:) hehe. sorry dah lama tak update. busy sikit. tapi xpe. nanti bile dh free sikit, sy qada' balik semua cerite2 yg tertinggal;)

to izawati,
oh thank u so much for ur help..sgt2 menghargainye:) mmg, kalau ikut kan hati, sy pun nak ambik die bawak balik rumah. tapi masalahnya, 2 minggu lps baru je bawak balik rumah sekor kucg, menjadikan semua dh 8 ekor kat rumah. nak tambah satu lagi, tak mampu..huhu. tulah, harap2 die dapat tuan yg baik hati:)

Anonymous said...

hyehye.
i nk tau u stay mane?
if no prob, i nk adopt kucing ni.
can u sms or kol me?
this is my number.
0125895031
fizry.

sweetsal said...

blh bg kt akak tak adik ni..akak mmg minat nk bela kucing..still available x?..my no: 0123978609..my emel:
sal_dpelangi@yahoo.com

pls contact me as soon as possible.
thank Q

Lil'Vamp said...

Kiut nyer your cat...I hope ada penjaga yang akan jaga dia dengan baik..I memang nak dopt this 'adik'...but now on my female cat tengah pregnant...nanti I pon nak advertise pada sesiapa yang nak adopt cat...It's free....can see my cat at my blog...

Anonymous said...

Fara i want her. Can i have her this weekend. Pls Sms/call me 0172532680 Shikin

Lieya said...

Alaaaa syomel la si adik nie. Sayangnyeeee nak bg kat oranggg... cian dia tauuu..

Anonymous said...

Banyak lagi anak-anak kucing kiut mcm ni kat tepi jalan, warong, pasar, tempat buangan sampah yg dibuang oleh orang yg bela kucing tetapi tak mengembirikan kucing mereka. Banyak kucing betina yg dibuang kerana mereka bunting. Banyak yg bunting semasa kitten berumur 5-6 bulan sahaja, kesian betul. Banyak juga anak-anak kucing yg dibuang dalam kotak tanpa ibu mereka yg masih menyusu lagi dan banyak juga yg dibuang selepas sahaja dilahirkan belum buka mata lagi dan tali pusat masih nampak. Kejam! Kembiri tak nak, tapi buang merata-rata. Banyak anak-anak kucing mati kena makan anjing liar, gelek kereta kepada dan badan hancur, atau mati lemas dalam longkang.

Share This:

More Cat Stories Here: